Przewiń do góry

Privacy Monitor


Witryna Privacy Monitor automatycznie skanuje dane i pokazuje ryzyko związane ze zgodnością danych w organizacji.

Data & More | Privacy Monitor

Jeśli chcesz zachować zgodność z przepisami - jednym z pierwszych kroków jest przyjrzenie się swoim danym i sprawdzenie, co się w nich kryje. Strona Privacy Monitor automatycznie skanuje dane i pokazuje ryzyko związane ze zgodnością danych w organizacji.

Wystarczy zarejestrować się na stronie Free Data Privacy Monitor - nie jest wymagana karta kredytowa ani płatność.

Wypróbuj bezpłatną subskrypcję obejmującą do 250 kont Exchange Online. Jeśli chcesz skanować inne źródła danych lub jeszcze więcej kont, zawsze możesz uaktualnić subskrypcję, aby zawierała OneDrive i SharePoint za jedyne 1€ miesięcznie na konto. Minimalna aktualizacja to 250 kont z maksymalnie 25 GB danych na konto (średnio).

Zaprojektowany, aby pomóc inspektorom ochrony danych i specjalistom IT

Przepisy dotyczące ochrony danych, takie jak RODO, CCPA i PIPEDA, wymagają od firm skutecznego zarządzania danymi i zapewnienia ich zgodności z lokalnymi przepisami dotyczącymi prywatności danych. Zadanie to może być trudne i kosztowne, zwłaszcza dla organizacji korzystających z Microsoft 365 bez odpowiednich narzędzi, takich jak Data & More's Data Privacy Monitor.

Strona Privacy Monitor została zaprojektowana, aby pomóc inspektorom ochrony danych i specjalistom IT, zapewniając rzeczowy i szczegółowy wgląd w dane organizacji z perspektywy prywatności danych poprzez łatwy do zrozumienia przegląd prywatności danych. Wgląd opiera się na własnych danych organizacji i pokazuje, czy organizacja przechowuje dane niezgodne z przepisami i nielegalne.

Kluczowe funkcje i kolejność Privacy Monitor to ->>

Połączenie z danymi źródłowymi:

Aby rozpocząć, organizacja musi utworzyć nowe konto, Privacy Monitor. Po utworzeniu kont globalny administrator dzierżawy Microsoft 365 może połączyć Privacy Monitor z Exchange Online. (3 kliknięcia)

Identyfikacja danych osobowych:

Po nawiązaniu połączenia identyfikowane są dane osobowe w ExchangeOnline (zarówno wiadomości e-mail, jak i załączniki) oraz te przechowywane w Microsoft OneDrive i SharePoint (te ostatnie w wersji komercyjnej).

Kategoryzacja danych osobowych:

Strona Privacy Monitor kategoryzuje różne rodzaje skanowanych danych osobowych. Kategorie obejmują informacje wrażliwe (jeśli znajdują się w danych źródłowych), takie jak dokumentacja zdrowotna, numery ubezpieczenia społecznego oraz szczegóły dotyczące przekonań religijnych i orientacji seksualnej danej osoby. Ta kategoryzacja ma kluczowe znaczenie dla zrozumienia charakteru przetwarzanych danych i zapewnienia, że będą one zarządzane zgodnie z opisem w przepisach.

Analiza wieku danych:

Określenie wieku danych ma kluczowe znaczenie dla zgodności z przepisami, ponieważ różne przepisy określają, jak długo można przechowywać określone typy danych. Strona Privacy Monitor wyświetla wiek wrażliwych danych, dzięki czemu administracja może ocenić ryzyko.

Ilość i lokalizacja danych:

Strona Privacy Monitor pozwala zobaczyć całkowitą ilość i kategorię danych osobowych dla każdego konta (Uaktualnij do wersji komercyjnej, aby wyczyścić dane za pomocą rozwiązania).

Bieżące monitorowanie:

Strona Privacy Monitor jest zawsze aktualna, ponieważ rozwiązanie codziennie skanuje podłączone źródła danych. Jeśli używana jest wersja komercyjna, organizacja może również uzyskać dostęp do funkcji, które pomagają usunąć niezgodne dane.

Status zgodności:

Jednym z najważniejszych aspektów narzędzia jest jego zdolność do analizowania, ile danych nie jest zgodnych z odpowiednimi przepisami. Funkcja ta umożliwia organizacjom wskazanie obszarów ryzyka i podjęcie działań naprawczych w celu usunięcia niezgodnych danych.

Pełne ujawnienie 🙂

Udostępniamy tak potężne narzędzie jak Privacy Monitor za darmo - ponieważ mamy nadzieję, że spodoba Ci się tak bardzo ❣️, że uaktualnisz je do pełnej wersji. Pełna wersja zawiera OneDrive i SharePoint Online, które dają świetny obraz ryzyka zgodności Microsoft 365.

Jeśli chcesz usunąć nielegalne dane, możesz łatwo dokonać aktualizacji Privacy Monitor do
Data & More dla MS 365. Klikając opcję uaktualnienia w obszarze subskrypcji Privacy Monitor

Wypróbuj!

Data & More Privacy Monitor to kompleksowe, ale łatwe w użyciu rozwiązanie, które upraszcza zgodność z przepisami dotyczącymi danych, gdzie rygorystyczne przepisy i kary za ich nieprzestrzeganie mogą być znaczące.

Wypróbuj teraz za darmo: privacymonitor.dataandmore.com